Lauri Salumäe parim metsamajandaja 2018

Hea meel teatada, et Rakvere Metsaühistu nõukogu liige Lauri Salumäe pärjati parima metsamajandaja tiitliga. Pikemalt saab lugeda SA Erametsakeskuse ja MTÜ Eesti Erametsaliidu pressiteatest.


2018. aasta parimaks metsamajandajaks nimetati Lauri Salumäe Lääne-Virumaalt

 

Haapsalu külje all Uuemõisa mõisapargis toimunud suurejoonisel kogu pere metsapäeval kuulutati 2018. aasta parimaks metsamajandajaks Lauri Salumäe, kellele andis tiitli üle peaminister Jüri Ratas.

 

Eesti Erametsaliidu ja Erametsakeskuse koostöös 25. korda korraldatud konkursi žürii hinnangul langes valik Lääne-Virumaalt pärit Salumäe kasuks, sest ta paistab silma põhjalike teadmiste, järjekindla tegevuse ja selgete sihtidega oma metsa majandamisel. Säästva metsamajandamise kinnituseks on tal ka FSC sertifikaat, mille nõuetele peavad vastama kõik pere metsades tehtud tööd.

 

Eesti Erametsaliidu juhatuse esimehe Mikk Linki sõnul oli tänavusel konkursil mitu väga tugeva taustaga metsaomanikku ning parima metsamajandaja tiitli saaja üle arutati pikalt.

 

„On rõõm näha, et oma metsa jätkusuutlikult ja teadmispõhiselt majandavad metsaomanikud on valmis oma teadmisi ja kogemusi ka teistega jagama,“ lausus Link. „Parimate metsamajandajate konkurss annab meile hea võimaluse neid tublisid omanikke esile tõsta, kuid ka ühiskonnale säästlikku metsamajandust lähemalt tutvustada.“

 

Salumäe on koos perega panustanud nii metsanduse kui ka maaelu edendamisse laiemalt. Oma metsa kasvamise ja kasvatamise kogemust jagab ta kõigi huvilistega hiljuti loodud õpperajal, kus saab hea ülevaate sellest, kuidas erinevas vanuses mets kasvab, milliseid töid seal tehakse ning kuidas metsa uuendamisel ja kasvatamisel ka teiste metsaelanikega (nt naabrist põdraga) ühist keelt otsitakse.

 

Lauri Salumäe elab teadmisega, et tulevik tuleb kindlasti ja on kindel ka selles, et tulevikus soovime paremini elada, sh ka rohkem tulu teenida. „Seda pean ma silmas ka oma metsa majandamisel ja investeerin noore metsa hooldamisse ja kasvatamisse, et tulevikus oleks metsad paremad ja kvaliteetsemad,“ ütles 2018. aasta parim metsamajandaja Lauri Salumäe.

 

Kandidaatide juures hinnati nende viimaste aastate metsamajanduslikke töid ja muid metsa erinevate väärtustega seotud tegevusi. Arvesse võeti ka metsaomanike põhimõtteid metsade majandamisel, panustamist kogukonna ja maaelu arengusse ning traditsioonide hoidmisse.

 

Uuemõisa mõisapargis toimunud meeleolukal kogu pere metsapäeval osales tuhatkond inimest, kes said osaleda mitmes põnevas töötoas, võistlusel ja ekskursioonil. Näiteks sai õppida hooldama erinevaid metsatööks tarvilikke lõikeriistu, proovida mõõdusaagimist ja harjutada saeketivahetust, samuti kuulata loodusfotograaf Remo Savisaare loengut ning harjutada kätt käbikorvpallis. Külastajatele esinesid superstaarid Uudo Sepp ja Jüri Pootsmann.

 

Eestis on üle 100 tuhande erametsaomaniku, kellel kõigil on metsa majandamisel oma eesmärgid ja põhimõtted. Kuna metsandus on üks Eesti majanduse üks alustaladest, on oluline, et metsaomanikud saaks oma metsa hoidmise ja jätkusuutliku majandamise eest tunnustatud.

 

2018. aasta parima metsamajandaja konkursi tulemused:

Lauri Salumäe – 2018. aasta parim metsamajandaja

Maive Vaarpu – taimetundja metsaomanik

EELK Ridala Püha Magdaleena kogudus – ühistegevust toetav metsaomanik

Ilmo Torn – laiahaardeline metsaomanik

Märt ja Oliver Koitmaa – tubli hobimetsaomanik

Tornator Eesti OÜ – professionaalne metsamajandaja

Jüri Stroo – tubli püsimetsamajandaja

Mikk Vakkum – metsamajanduse tulevikutegija + Deskise eriauhind

Mare ja Heini Kunimägi – innukas metsauuendaja + AS Plantex/Juhani Puukool eriauhind

 

Metsamajandajate konkursi kandidaatidele panid auhinnad välja STIHL Eesti, Deskis, AS Plantex/Juhani Puukool, MTÜ Loodusajakiri.

 

 

 

Kertu Kekk

SA Erametsakeskus kommunikatsioonijuht

Tel 673 6036, mob 5596 7682

www.eramets.ee


Eelmine
Rakvere Metsaühistu infopäev 
Järgmine
RMK Kullenga taimla külastus

Kirjuta esimene kommentaar

Email again: